×
×

یک قلب و دو ضربان ! / نبض کُند سلامت در عسلویه

  • کد نوشته: 12855
  • ۷ بهمن
  • ۰
  • به گزارش موج انرژی؛ منطقه عسلویه، به‌ عنوان یکی از قطب‌های اقتصادی ایران، به دلیل فعالیت‌های گسترده نفتی و پتروشیمی، با چالش‌های زیست‌محیطی و بهداشتی متعددی مواجه است. مطالعات و گزارش‌های مختلف نشان می‌دهند که آلودگی هوا در این منطقه تأثیرات منفی بر سلامت ساکنان داشته و منجر به افزایش بیماری‌های ریوی، قلبی و مغزی […]

    یک قلب و دو ضربان ! / نبض کُند سلامت در عسلویه
  • به گزارش موج انرژی؛ منطقه عسلویه، به‌ عنوان یکی از قطب‌های اقتصادی ایران، به دلیل فعالیت‌های گسترده نفتی و پتروشیمی، با چالش‌های زیست‌محیطی و بهداشتی متعددی مواجه است. مطالعات و گزارش‌های مختلف نشان می‌دهند که آلودگی هوا در این منطقه تأثیرات منفی بر سلامت ساکنان داشته و منجر به افزایش بیماری‌های ریوی، قلبی و مغزی شده است. از سویی کاهش اعتبارات تخصیص یافته برای کاهش سطح آلاینده ها و همچنین افزایش امکانات و تجهیزات درمانی و … هر روز کمتر می شود و باعث تشدید نگرانی ساکنان و همچنین مسئولان در منطقه شده است. این معضل در منطقه ای که از آن به عنوان قلب انرژی کشور یاد می کنند، به کُند شدن ضربان قلب ساکنینی شده است که در هفته هوای پاک، فقط نامی از آن را تجربه می کنند.

    هوای سمی و عوارض بی پایان

    همزمان با قرارگیری در هفته پاک، عسلویه به لطف وجود صنایع آلاینده، آمار بیشتری از مراجعین به مراکز درمانی به علت بیماری های تنفسی، ریوی، قلبی و … را پشت سر می گذارند. تشکیل باران های اسیدی حاصل از واکنش اکسید سولفور و نیتروژن و رطوبت هوای موجود در منطقه، معجونی از آلودگی را ایجاد می کند به راستی زندگی مردم در قلب انرژی ایران را دشوار کرده است. به تایید کارشناسان به دلیل وجود میزان بالای دی‌اکسید نیتروژن، ازن و سایر آلاینده‌های آلی و ذرات معلق در هوای عسلویه و همچنین وجود ذرات خطرناکی مانند آزبست در هوا می‌تواند گزارش افراد مبتلاً به عوارضی چون؛ سرگیجه، استفراغ، فلج و حتی مرگ بیش از پیش شده است. بر اساس مطالعات صورت گرفته؛ ترکیبات اسیدی حاصل از اکسیدهای سولفور و نیتروژن در هوای مرطوب منطقه، از طریق تنفس جذب بدن شده و به سلامت افراد آسیب می‌رساند.

    شیرسمی مادران شیرده

    بر این اساس، همچنین کارشناسان درمان و بهداشت گزارش داده اند که؛ میزان فلزات سنگین در شیر مادران ساکن عسلویه بین ۱۰ تا ۲۰ برابر بیشتر از سایر مناطق است، تا حدی که معاون وزیر بهداشت به مادران شیرده به دلیل این آلودگی‌ها، توصیه به عدم شیردهی به نوزادان در عسلویه کرده است، مطلبی که باعث نگرانی‌هایی به ویژه بین بومیان منطقه ایجاد کرده است. از سوی دیگر بررسی های صورت گرفته حاکی از این است که؛ شیوع بیماری‌های آسم، آلرژی بینی و اگزما در منطقه عسلویه نسبت به سایر شهرهای ایران بالاتر است. همچنین، سطح ادراری فلزات سنگین مانند آرسنیک، وانادیوم، منگنز و نیکل در ساکنان این منطقه افزایش قابل‌ملاحظه‌ای دارد که می‌تواند به مشکلات جدی سلامتی منجر شود. بعلاوه با کاهش سطح ایمنی مردم ساکن منطقه، ابتلاء مردم به انواع بیماری های همه گیر مانند آنفولانزا، بیماری های تنفسی، ویروسی و … در بین مردم افزایش یافته و همچنین باعث افزایش مدت زمان ابتلاء به بیماری های مذکور و ماندگار شدن آنها در بیماران شده است.

    افزایش بیماری های جسمی و روانی

    منطقه عسلویه، به عنوان یکی از مهم‌ترین قطب‌های صنعتی کشور در زمینه نفت، گاز و پتروشیمی، در سال‌های اخیر شاهد افزایش قابل توجهی در فعالیت‌های صنعتی بوده است. این افزایش فعالیت‌ها، به ویژه در صنایع آلاینده، تأثیرات منفی بر سلامت عمومی ساکنان این منطقه گذاشته است. شیوع انواع بیماری‌ها در این منطقه به وضوح نشان‌دهنده این تأثیرات است.همچنین؛ تماس با مواد شیمیایی و آلاینده‌های صنعتی می‌تواند منجر به بروز بیماری‌های پوستی مانند اگزما و درماتیت شود. ساکنان عسلویه به دلیل شرایط محیطی و کار در صنایع پتروشیمی، با این مشکلات مواجه هستند. بعلاوه آلودگی هوا و استرس‌های ناشی از فعالیت‌های صنعتی می‌تواند به افزایش بیماری‌های قلبی و عروقی منجر شود. در عسلویه، آمار ابتلا به این نوع بیماری‌ها نیز در حال افزایش است. بیماری های روحی، روانی یکی دیگر از پیامدهای صنعتی شدن منطقه است که ناشی از فشارهای زندگی در یک منطقه صنعتی و آلوده ایجاد می شود که در نهایت به بروز مشکلات روانی مانند اضطراب و افسردگی منجر می شود، این موضوع به ویژه در میان جوانان و کارگران صنایع نفت و گاز مشهود است.

    کاهش اعتبارات بهداشتی

    این گزارش می افزاید؛ با وجود افزایش روزافزون شیوع بیماری‌ها در منطقه عسلویه، متأسفانه اعتبارات ویژه برای بهبود تجهیزات پزشکی و کادر درمان به شدت کاهش یافته است. به گفته کارشناسان کمبود اعتبارات تخصیص یافته به این امر با وجود افزایش جمعیت و روند رو به رشد صنعتی شدن منطقه و ضرورت افزایش خدمات بهداشتی و زیرساخت های مناسب، باعث افزایش دغدغه مسئولان منطقه و همچنین سطح نارضایتی و اعتراض مردم شده است. این درحالی است که به دلیل شرایط سخت کاری و کمبود امکانات، جذب و نگهداری کادر درمان در این منطقه دشوار شده است، و در این راستا کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی در مراکز درمانی منطقه بسیار کاهش یافته است.

    راه برون رفت

    در نهایت به گواه اکثر صاحبنظران؛ شیوع بیماری‌های مختلف در منطقه عسلویه به دلیل افزایش فعالیت‌های صنعتی، یک چالش جدی برای سلامت عمومی است. با وجود این چالش‌ها، کاهش اعتبارات بهداشتی و کمبود زیرساخت‌های درمانی، وضعیت را بحرانی‌تر کرده است. برای بهبود شرایط بهداشتی در این منطقه، نیاز به توجه ویژه و اقدامات مؤثر از سوی مسئولان وجود دارد. با توجه به اهمیت اقتصادی منطقه عسلویه برای کشور، ضروری است که تدابیر جدی برای کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی و حفاظت از سلامت ساکنان این منطقه اتخاذ شود. اجرای برنامه‌های نظارتی مستمر، کاهش انتشار آلاینده‌ها و ارائه خدمات بهداشتی مناسب می‌تواند به بهبود وضعیت سلامت در این منطقه کمک کند./منبع:روزنامه رویداد پارس

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید