×
×
  • بررسی چالش‌های پیش‌روی پتروشیمی دهلران؛ عبوری و عباس‌زاده بر لزوم تأمین خوراک تأکید کردند

  • ۱۸ خرداد
  • دیدگاه‌ها برای بررسی چالش‌های پیش‌روی پتروشیمی دهلران؛ عبوری و عباس‌زاده بر لزوم تأمین خوراک تأکید کردند بسته هستند
  • به گزارش موج انرژی، در نشست راهبردی احیای پروژه پتروشیمی دهلران که با حضور مهدی عبوری، مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری اهداف، حسن عباس‌زاده، معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی و احمد کرمی، استاندار ایلام برگزار شد، مسائل مهم صنعت پتروشیمی کشور و پروژه پتروشیمی دهلران مورد بررسی قرار گرفت.

    حسن عباس‌زاده، معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی در این نشست به ظرفیت نصب‌شده صنعت پتروشیمی کشور اشاره کرد و اظهار کرد: هم‌اکنون، ظرفیت نصب‌شده صنعت پتروشیمی در کشور حدود ۹۷ میلیون تن است که امیدواریم امسال با عبور از این عدد، جشن دستیابی به ظرفیت ۱۰۰ میلیون تن را برگزار کنیم.وی همچنین از سرمایه‌گذاری بیش از ۹۰ میلیارد دلار در صنعت پتروشیمی خبر داد، اما افزود: متأسفانه بخشی از این ظرفیت به دلیل کمبود خوراک بدون استفاده مانده است و برآوردها نشان می‌دهند که حدود ۲۲ درصد از ظرفیت نصب‌شده قابل بهره‌برداری نیست.

    عباس‌زاده در ادامه به برنامه‌های توسعه‌ای در صنعت پتروشیمی اشاره کرد و گفت: هدف ما در برنامه هفتم توسعه این است که ظرفیت نصب‌شده صنعت پتروشیمی را به ۱۳۱ میلیون تن برسانیم. در این مسیر، افزایش ظرفیت تولید در زنجیره‌های مختلف، به‌ویژه در زنجیره ارزش پتروشیمی، در دستور کار است. وی تأکید کرد که تأمین خوراک یکی از اصلی‌ترین چالش‌های صنعت پتروشیمی است و با اشاره به لزوم توسعه متوازن صنعت پتروشیمی و بخش بالادستی، گفت: برای رفع این چالش به سرمایه‌گذاری حدود ۱۸ میلیارد دلار نیاز داریم و تأمین پایدار خوراک یکی از ارکان اصلی برنامه توسعه صنعت پتروشیمی است.

    معاون وزیر نفت در ادامه بر لزوم جمع‌آوری گازهای مشعل به عنوان یکی از راهکارهای تأمین خوراک پتروشیمی‌ها تأکید کرد و گفت: منطقه غرب کارون، شرق کارون و دهلران از جمله مناطق اصلی هدف برای جمع‌آوری گازهای مشعل هستند که حدود ۷۵ درصد مشعل کشور در این مناطق واقع شده است. وی افزود: پروژه‌های متعددی در این مناطق در حال اجرا است که از جمله آن‌ها می‌توان به پروژه ان‌جی‌ال ۳۱۰۰ و طرح توسعه پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس اشاره کرد. عباس‌زاده همچنین اعلام کرد که فاز دوم پالایشگاه گاز هویزه خلیج فارس نیز در حال برنامه‌ریزی است و تا پایان سال آینده حدود ۸۰ درصد گازهای همراه مشعل خاموش خواهد شد که بخشی از خوراک صنعت پتروشیمی را تأمین خواهد کرد.

    مهدی عبوری، مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری اهداف در این نشست ضمن تأکید بر اهمیت تأمین خوراک برای پروژه پتروشیمی دهلران، گفت: واریز ۱۰۰۰ میلیارد تومان به حساب پتروشیمی دهلران تا پایان خرداد ماه مشروط به تأمین خوراک پایدار و عادلانه این واحد است. عبوری با اشاره به پیشرفت ۵۳ درصدی پروژه پتروشیمی دهلران، تصریح کرد که اگر خوراک این واحد تأمین نشود، ادامه سرمایه‌گذاری غیرعاقلانه خواهد بود. وی در ادامه گفت: آیا در شرایطی که نتوانسته‌ایم خوراک این واحد را تأمین کنیم، عقلانی است که شروع پروژه‌های پتروشیمی جدید را در دستور کار قرار دهیم؟

    عبوری همچنین خواستار آن شد که تا زمانی که تضمین تأمین خوراک برای پتروشیمی دهلران وجود نداشته باشد، اجازه شروع پروژه‌های جدید پتروشیمی داده نشود. وی در این زمینه بر لزوم همکاری وزارت نفت و سایر نهادهای اجرایی برای تأمین خوراک مورد نیاز تأکید کرد. عبوری همچنین از استاندار ایلام خواست که در سفر آتی هیئت دولت به استان، موضوع تأمین خوراک و تسهیلات پتروشیمی دهلران تعیین تکلیف شود.

    احمد کرمی، استاندار ایلام نیز در این نشست با تأکید بر اهمیت پروژه پتروشیمی دهلران برای توسعه استان ایلام و رفع بیکاری، گفت: این پروژه برای توسعه استان و ایجاد اشتغال ضروری است و باید در بازه زمانی مشخص تکمیل شود. کرمی افزود که مشکلات تأمین خوراک باید به سرعت حل شوند تا پروژه‌های پتروشیمی به بهره‌برداری برسند و فرصت‌های شغلی جدیدی در منطقه ایجاد شود.

    پروژه پتروشیمی دهلران به عنوان یکی از طرح‌های استراتژیک در صنعت پتروشیمی کشور نیازمند تأمین خوراک پایدار و تضمین‌های مالی است. معاون وزیر نفت، مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری اهداف و استاندار ایلام همگی بر لزوم تسریع در تکمیل این پروژه و رفع موانع تأمین خوراک تأکید کرده‌اند. این پروژه در صورت تأمین منابع مالی و خوراک، می‌تواند گامی بزرگ در توسعه صنعت پتروشیمی و اشتغال‌زایی در استان ایلام باشد.

    اسداله چراغی، نماینده مردم شهرستان‌های جنوب استان ایلام در ادامه نشست با انتقاد از طولانی شدن فرایند اجرای پروژه پتروشیمی دهلران و تحقق نیافتن وعده‌های قبلی، گفت: این پروژه برای توسعه اقتصادی منطقه و با هدف ایجاد اشتغال و امید در میان جوانان جنوب استان اهمیت زیادی دارد و تأخیر یا رکود در تکمیل آن، آسیب مستقیم به اقتصاد محلی و روحیه مردم منطقه وارد می‌کند. وی افزود که این پروژه باید سریعاً در دستور کار قرار گیرد و با حل مشکلات موجود، به سرانجام برسد.

    چراغی تأکید کرد که پروژه پتروشیمی دهلران یکی از مهم‌ترین طرح‌های توسعه‌ای و اقتصادی در جنوب استان ایلام است و باید رفع مشکلات آن هر چه سریع‌تر پیگیری شود. او با اشاره به اهمیت این پروژه برای ارتقاء وضعیت اقتصادی شهرستان دهلران گفت: نباید این سرمایه حیاتی که موجب رشد و ارتقای شهرستان دهلران می‌شود، راکد بماند.

    فرماندار ویژه دهلران، مراد یگانه نیز در این نشست بر اهمیت شتاب در اجرای پروژه پتروشیمی دهلران تأکید کرد و گفت: تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی مسئولان در سطح کلان کشوری می‌تواند مشکلات پتروشیمی دهلران را رفع کند. یگانه همچنین بر لزوم توجه به مسئولیت‌های اجتماعی در شهرستان دهلران و استفاده از نیروی انسانی بومی در طرح‌های نفتی این شهرستان تأکید کرد.

    حجت‌الاسلام سیدمحسن موسوی، امام جمعه دهلران در این نشست با تأکید بر اینکه مردم دهلران چشم انتظار راه‌اندازی پروژه پتروشیمی هستند، اظهار کرد: با توجه به ظرفیت‌ها و منابع فراوان خوراک در دهلران، این پروژه می‌تواند تأثیرات زیادی در رونق اقتصادی استان ایلام و شهرستان دهلران داشته باشد.

    دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.